Palokuntien SM-kilpailutMukana tukemassa:

Kysymyksiä ja vastauksia

Tällä palstalla vastataan kysymyksiin liittyen vuoden 2017 kilpailuihin.
Voit lähettää kysymyksiä yhteydenottolomakkeella.

 

22.2.2017
Kysymys:
Olisiko mahdollista saada selvyyttä lukumateriaaliin: TOKEVA 2012 -ohjepaketti, eTOKEVA s. 1-20, mitkä sivut 1-20 kuuluvat kisamateriaaliin?

Vastaus: TOKEVA 2012 -ohjepaketti on poistettu kokonaan lähdemateriaalista 7.3.2017.

 

7.4.2017
Kysymys: 
Miksi pitäisi opiskella vanhentunutta tietoa (viitaten lähdemateriaalin Työturvallisuuskorttikoulutuksen oppikirjaan)? Kilpailuissa pitäisi aina käyttää uusinta ja vallitsevia määräyksiä ja tietoja. Väärän tiedon oppimisesta on vaikea päästä pois ja voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa vakavia haittoja. Varsinkin kun puhutaan työturvallisuudesta.

Vastaus: Lähdemateriaalin valinnassa on pyritty ottamaan huomioon uusin ja ajantasaisin materiaali. Työturvallisuuskorttikoulutuksen oppikirjan osalta uudemmat painosversiot on muutettu siten, että opasta täydennetään luennoilla tehtävin muistiinpanoin. Vanhempi versio soveltuu paremmin itsenäiseen opiskeluun ja valikoitui siksi lähdemateriaaliin. Vaikka työturvallisuuslaissa on ollut pieniä muutoksia valitun oppaan painoksen jälkeen, ei oppaassa ole sisällöllisesti vanhaa tietoa.

 

3.4.2017
Kysymys: 
Julkistetaanko kalustoluettelo ennen kuin ilmoittautuminen päättyy? Jos palokunnasta tulee kaksi joukkuetta (yleinen + veteraanit) niin onnistuuko käyttää samaa kalustoa?

Vastaus: Kalustoluettelo julkistetaan ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Ja onnistuu kilpasarjan- ja veteraanijoukkueen käyttää samaa kalustoa.

 

20.4.2017
Kysymys:
Millaisia sprinklerikiilojen tulee olla? Onko sprinklerikiiloille standardikokoja tai kokovaatimuksia?

Vastaus: Sprinklerkiiloille mittoja:

  • Leveys n. 20mm
  • kiila, 5mm ->30mm
  • pituus max 180mm
  • Materiaali puu tai muovi

 

21.4.2017
Kysymys:
Kalustoluettelo: Saako käsityökaluille olla esim. työkalupakki tms?

Vastaus: Käsityökaluille voi olla pakki tai pussi tai joku muu kuljetusväline.

 

22.4.2017
Kysymys:
Kelpaako kypärään integroidut suojalasit?

Vastaus: Kypärään integroidut silmäsuojat kelpaa.

 

26.4.2017
Kysymys:
Käykö kalustoon 8 tuuman jakoavain, 7 tuumaa on vähän harvinaisempi?

Vastaus: Jakoavaimeksi käy sekä 6- että 8-tuumainen.

 

30.4.2017
Kysymys:
Jos on haalareihin integroidut valjaat täytyykö ne ottaa pois?

Vastaus: Kalustokilpailussa ei sallita sammutusvarustukseen integroituja putoamissuojaimia (valjaita). Perinteinen palovyö sallitaan.

 

3.5.2017
Kysymys:
Milloin suoritusjärjestys julkaistaan?

Vastaus: Suoritusjärjestys julkaistaan viikon 19 alussa.

 

4.5.2017
Kysymys:
Ilmoitin joukkueen ajoissa kilpailuun, ilmoittautuminen kuitattiin, muuta vahvistusta ei ole tullut. Mitään infoa kilpailusta en ole saanut muuten kuin sosiaalisen median kautta. Eli mitä olen siis missanut?

Vastaus: Ilmoittautuneet joukkueet ovat nähtävissä nettisivustolla. Palopäällystöliiton toimistolta on eilen (3.5.) lähtenyt viesti kilpailujoukkueille. Perinteinen kilpailuinfo lähetetään viikon 19 alussa.

 

4.5.2017
Kysymys:
Onko joukkueille jo tullut info-paketti kilpailusta? Ainakaan meillä sellaista ei ole näkynyt. Mihin nuo Facebookissa olevat joukkueen esittelyt ym. pitäisi kirjoittaa?

Vastaus: Infokirje lähetetään viikon 19 alussa. Nettisivuille on tulossa lomake, jolla joukkueet voivat lähettää tiedot. Kehote asiasta karkasi Facebookiin hieman liian aikaisin.

 

4.5.2017
Kysymys:
Onko kypäräkamerat sallittuja?

Vastaus: Kypäräkamerat eivät ole sallittuja.

 

5.5.2017
Kysymys:
Toive liittyen taitokilpailuun: saahan palautteen välittömästi suorituksen jälkeen, jotta voi oppia viime vuonna Vantaalla ei kerrottu taitokilpailin jälkeen oikein mitään mistä olisi voinut oppia!

Vastaus: Taitokilpailusta annetaan radalla joukkueelle lyhyt palaute heti kilpailusuorituksen jälkeen. Yksityiskohtaisia pisteitä ja arvosteluperusteita radalla ei kerrota.

 

6.5.2017
Kysymys:
Mistä saadaan hankittua sprinkllerikiiloja? Näitä on olemassa erilaisia ja nyt ei löydy toimittajaa? Voisitteko tarkentaa tarkan mallin ja mistä niitä voi hankkia. Ne kuitenkin tarvisi saada hyvissä ajoin ennen kilpailua.

Vastaus: Sprinklerkiiloja voi kätevästi tehdä käsityönä. Tässä vielä mitat:

  • Leveys n. 20mm
  • kiila, 5mm ->30mm
  • pituus max 180mm
  • Materiaali puu tai muovi, puukolla muokattavat puu- ja muovilajit käyvät

 

7.5.2017
Kysymys:
Käykö kiintolenkkiavaimeksi avain jossa toinen pää on räikkälenkillinen?

Vastaus: Kyllä käy.

 

8.5.2017
Kysymys:
Mitkä on tamper proof torx-avaimet? Onko reikä torx vai tavallinen? T-Kahva, meisselimalli vai L- avain?

Vastaus: Kansankielelellä tamper torx on "reikätorx". Avaimeksi käy T-kahva, meisselimalli tai L-avain. Hylsy tai irtopää väänninosineen käy myös.

 

16.5.2017
Kysymys:
Onko totta, ettei karanteenialueella ole tupakointiin mahdollisuutta?

Vastaus: Kyllä asia on totta. Hämeenkyrön kunta on savuton. Lisäksi lain mukaan koulualueella on tupakointi kielletty. Asia löytyy myös infokirjeestä.