Palokuntien SM-kilpailutMukana tukemassa:

Kokonaiskilpailutulokset 1-28

Kokonaiskilpailutulokset 29-32


Veteraanikilpailu

 

Joukkuetietokilpailu 1-28

Joukkuetietokilpailutulokset 29-32

 

Taitokilpailutulokset 1-28

Taitokilpailutulokset 30-32

 

Kalustokilpailutulokset 1-28

Kalustokilpailutulokset 29-32

 

Tietokilpailutulokset top100

Tietokilpailutulokset_loput

 

KALUSTOKILPAILUN PISTEYTYS

Kilpailulautakunnalle tuli kilpailun aikana yksi kirjallinen protesti liittyen kilpailuyksikön jäsenten henkilökohtaiseen varustukseen ja suorituksen päättymiseen kalustoruutuun. Protestin tehneen kilpailuyksikön aika täyttyi, kun käsivalaisin oli jäänyt kontin sisälle. Toinen kilpailuyksikkö sai ajan, vaikka paineilmalaite oli jäänyt kontin katolle. Protestin tehnyt kilpailuyksikkö pyysi oman aikansa merkitsemistä 20 minuutiksi.

Protestin käsittelyn yhteydessä tuli ilmi, että kalustokilpailun toiminnan arvioinnissa oli epätarkkuutta ja hajontaa ja että ratatuomareilla ei ollut mahdollista huomata kaikkia tilanteita. Tämä vaikutti sekä ajan saaneiden että maksimiajan ylittäneiden kilpailuyksiköiden arviointiin.

Protesti käsiteltiin sääntöjen mukaisesti kuulemalla kalustokilpailun päätuomaria ja ratatuomaria sekä ko. kilpailuyksikköä. Protestin käsittelyssä ja kilpailulautakunnan omien havaintojen pohjalta pohdittiin päätöksenteossa vaihtoehtona myös koko kalustokilpailun hylkäämistä.

Koska tuomarityöskentelyn hajonta vaikutti sekä ajan saaneiden että maksimiajan ylittäneiden kilpailuyksiköiden arviointiin, eikä voitu aukottomasti todentaa, olisiko tuomarityöskentely vaikuttanut muidenkin kilpailuyksiköiden suoritusaikaan, päätettiin tasapuolisuuden vuoksi kaikille ajan ylittäneille merkitä ajaksi 20 minuuttia. Yksikään kilpailuyksikkö ei keskeyttänyt suoritusta omasta ilmoituksestaan.

Kilpailulautakuntaa ja kalustokilpailun tuomareita kuultuaan, päätti ylituomari että:
Protesti on hyväksytty ja edellä olevan johdosta on kaikille maksimiajan ylittäneille joukkueille kirjattu ajaksi 20 min. Tämä koskee myös veteraanijoukkueita, mutta heidän osaltaan kolmossija jätetään jakamatta.

Ylituomarin päätöksestä kuulutettiin palkintojenjakotilaisuuden alussa, noin klo 18.00, sekä juuri ennen palkintojenjaon alkua, noin klo 18.30.

22.5.2017
Kilpailulautakunta